Marijn Rutten

Scrum master: een nieuwe stap in mijn carrière

Marijn (34) werkt al meer dan 10 jaar bij Ordina. Hij startte als stagiair toegepaste informatica en ging daarna aan de slag als software engineer. Sinds maart 2018 is hij actief als scrum master bij Nike. In deze korte Q&A vertelt Marijn over zijn recente carrièrewissel.

Wat is je functie bij Ordina?

“Dit jaar maakte ik een carrièresprong: ik verliet de vertrouwde omgeving in Brussel en ging aan de slag als scrum master bij Nike. Scrum is een agile framework, waarbij teams op een flexibele manier software ontwikkelen. We werken volgens korte sprints en stellen steeds nieuwe doelen. Als scrum master zorg ik ervoor dat dit proces in goede banen verloopt. Hoe ik dat doe? Door onder meer de scrum-meetings te faciliteren, onvoorziene problemen op te lossen en een veilige werkomgeving te creëren. Kortom: als coach begeleid ik de teamleden persoonlijk en zorg ik ervoor dat ze optimaal kunnen werken en groeien.”

Waarom koos je voor deze verandering?

“Als je al lang in de softwarebusiness werkt bij Ordina is de ontwikkeling naar scrum master een logische stap, zeker als je ambitie hebt. Eerst probeerde ik de nieuwe functie te combineren met mijn eerdere development job. Dat bleek echter niet ideaal: het begeleiden van scrum teams is een fulltime opdracht. Een Ordina-collega die bij Nike had gewerkt, was enthousiast over het bedrijf en wekte mijn interesse om van werkomgeving te veranderen. Ik heb toen op eigen initiatief gesolliciteerd en mocht even later op intake gaan. Sindsdien werk ik als Oridinees bij de sportmultinational. Een extra voordeel is dat het bedrijf in Laakdal ligt, vlakbij mijn woonplaats Olen. Ik zit nu minder lang in de wagen, waardoor ik extra ruimte heb om te groeien in mijn nieuwe rol. Daarnaast kan ik ook meer tijd doorbrengen met mijn jonge gezin.”

Hoe ondersteunt Ordina je bij deze verandering?

“Ik deel de Ordina-filosofie dat je best midden in de verandering gegooid wordt en even kopje onder gaat. Zo neem je alles in je op en leer je al doende de kneepjes van het vak. Toch sta ik er niet alleen voor: ik kan altijd rekenen op de steun van de andere scrum masters.”

“Omdat Nike zo’n groot bedrijf is, maak ik bovendien deel uit van een community of practice, waar al de scrum masters wekelijks samenkomen om ervaringen te delen. Als het nodig is, organiseren we ad hoc extra bijeenkomsten. Veel scrum masters zijn hier bovendien verbonden aan Ordina, dus ik zit in een vertrouwd netwerk. Daarnaast moedigt de unit manager je aan om opleidingen te volgen en zo bij te leren en beter te worden in je job. Vorige week volgde ik nog een ludieke cursus ‘visual meetings’. Hier leerde ik zakelijk tekenen: handig wanneer je bijvoorbeeld tijdens een presentatie iets wil illustreren.”

Wat maakt Ordina uniek als werkgever?

“Het persoonlijk contact met je leidinggevenden. Zelfs nu ik bij een externe klant werk, komt mijn practice manager me geregeld opzoeken om te kijken hoe ik het stel. Dat geeft vertrouwen en verlaagt de drempel om eventuele twijfels of vragen uit te spreken. Bij een probleem zoek je altijd samen naar een oplossing. Ook hangt hier een gemoedelijke sfeer en worden de events altijd met veel aandacht verzorgd: niet onbelangrijk voor een bierliefhebber als ik. In mijn vrije tijd brouw ik zelf bier en Ordina nam mijn Domesticusbier al op in een cadeaupakket voor klanten.”