SmartMove: Stap op het juiste moment over op SAP S/4HANA

Stap op het juiste moment over op SAP S/4HANA

Buitengewoon intelligent, gebruiksvriendelijk en bovenal helemaal ‘futureproof’: SAP positioneert S/4HANA als hét platform voor toekomst. Terecht, vinden zelfs de meest doorgewinterde SAP-consultants van ons team. Kan S/4HANA ook uw business meer slagkracht geven? En indien u voor S/4HANA kiest, hoe pakt u dat dan aan, zo’n migratie? De experts van Ordina begeleiden u in elke stap.

 We moeten er geen doekjes om winden: een migratie naar SAP S/4HANA is een behoorlijke investering in tijd en geld. Organisaties die de stap zetten, zijn het er echter over eens: S/4HANA vereenvoudigt hun werk en helpt hen om te groeien.

Waarom SAP S/4HANA?

  •  Werk productiever (en met meer plezier)

Eenvoud en gebruiksgemak: daar draait het bij S/4HANA om. Het vereenvoudigde datamodel en de end-to-endprocessen zorgen voor veel snellere prestaties – wat uw productiviteit in de hand werkt. En de SAP Fiori gebruikersinterface is bijzonder intuïtitief – een belangrijke troef voor (nieuwe) medewerkers!

  •  Neem sneller betere beslissingen

S/4HANA zit boordevol intelligentie: dankzij de geïntegreerde analytics krijgt u in real time waardevolle inzichten waar u meteen mee aan de slag kan en simulaties en predictieve modellen bieden u zelfs een blik op de toekomst.

  • Maak ruimte voor innovatie

S/4HANA combineert ERP met bewezen cloudapplicaties zoals SAP Hybris,
SuccessFactors, Qualtrics, Concur en het SAP Leonardo-innovatieplatform, dat de deuren opent naar nieuwe technologie zoals IoT, big data, machine learning, blockchain, enz. Kortom, met S4/HANA versnelt u uw digitale transformatie.

Onze aanpak: gefaseerd en volledig op uw maat

Een overstap naar S/4HANA is meer dan een upgrade van uw bestaande systemen of een migratie van uw database. U moet heel wat keuzes maken – processen, functionaliteiten,  infrastructuur – en er is grondige expertise nodig, van zowel SAP S/4HANA als van uw businessprocessen.

Onze SAP-consultants hebben die expertise en ervaring. Zo begeleiden ze u op uw tempo naar S/4HANA. Wilt u snel live gaan met zoveel mogelijk functionaliteiten? Of wijst onze voorstudie erop dat u beter eerst uw interne processen op orde zet of werk maakt van uw masterdata? Samen met u stippelen we het pad uit dat het best bij uw noden en mogelijkheden aansluit.

Onze aanpak is sowieso gefaseerd en start met een uitgebreid voortraject. Samen met u brengen we in kaart waarom, hoe en wanneer u de overstap maakt:

  • Waarom? – wat is de businesscase?

We bekijken welke businessprocessen S/4HANA kan verbeteren en welke nieuwe mogelijkheden het kan bieden.

  • Hoe? – S/4 readiness: strategy, roadmap, technical architecture

We scannen uw huidige systemen en landschap en identificeren de struikelblokken en technische vereisten. Op basis van die inzichten, leggen we de strategie en technische architectuur vast en werken we een roadmap en een stappenplan uit.

We pleiten voor een ‘smart move’: migreer niet halsoverkop omdat je iedereen voor wil zijn, maar doe het slim. Neem als dat nodig is rustig de tijd om bestaande processen of data op orde te krijgen.

Dominique Moons, Business Unit Manager SAP


Migratie of nieuwe implementatie?

Het ‘value discovery’ traject wijst uit wat voor u de beste optie is:

  • Uw bestaande systemen migreren
  • S/4HANA van scratch opbouwen

Waarom Ordina?

  • U kan rekenen op onze SAP expertise (check onze referenties)

Ons SAP-team bestaat uit meer dan 100 consultants die jarenlange ervaring hebben met SAP. Onze tevreden klanten bevestigen onze kennis van SAP S/4HANA en van hun business: Bombardier, Proximus, Lux Airport, Rotarex, La Luxembourgeoise, etc.

  • We kijken verder dan SAP en S/4HANA

Door onze krachten te bundelen met collega’s van andere businessunits reiken wij oplossingen aan die verder gaan dan de S/4HANA-implementatie. SAP S/4HANA on Azure? Snel een extra app ontwikkelen in Mendix? Zeker zijn dat uw systeem gevalideerd is voor uw farmabedrijf? Een RPA-oplossing? Ordina heeft alle expertise in huis.

  •  We luisteren naar u

Onze experts werken nauw samen met uw team: we luisteren naar uw uitdagingen en mogelijkheden en werken een roadmap uit die aansluit bij uw noden en die we uitrollen op uw tempo. Tijdens het hele proces delen we onze kennis, communiceren we transparant en houden we ons aan de afspraken.