thomas-more-en-ordina

Thomas More en Ordina, Partners in Education

Persbericht

Thomas More en Ordina, partners in Education

Lummen – Woensdag 20 juni – 18.30u.

Ordina, een onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux en de Thomas More-hogeschool worden ‘Partners in Education’, een wederzijds engagement voor een structurele en duurzame samenwerking. De overeenkomst wordt op woensdag 20 juni bezegeld tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor van Ordina in Lummen.

“Ordina staat voor IT die er echt toe doet én wij investeren veel in persoonlijke relaties met onze klanten en onze medewerkers”, zegt Ivo Meukens, HR Director Ordina. “De IT-studenten van vandaag zijn onze medewerkers van morgen. Als bedrijf willen wij met de Thomas More-hogeschool investeren in de opleiding van IT-professionals die morgen het verschil maken”.

Een vaste relatie

Met een samenwerkingsverband ‘Partners in Education’ verbindt Thomas More zich met bedrijven voor een vaste relatie, structureel en duurzaam. “We zoeken bedrijven die willen participeren in ons kernproces. Die recht naar ons hart gaan. Beide partners, zowel de hogeschool als het bedrijf moeten er beter van worden.” zegt Stijn Coenen van Thomas More. “Onze studenten moeten al tijdens hun opleiding intensief voeling krijgen met het werkveld in al zijn aspecten. De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More”.

Ordina

Ordina is een onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux, met meer dan 2.700 werknemers. Het bedrijf is al meer dan 40 jaar actief. Ordina ontwerpt, bouwt en beheert IT-applicaties voor overheidsdiensten, de financiële sector, de industrie en de gezondheidszorg. Met ‘IT for people’ als baseline maakt Ordina applicaties die mensen echt helpen: IT die ertoe doet en die ontwikkeld wordt zonder verspillingen van middelen. Ordina staat dicht bij zijn medewerkers en klanten en investeert in vertrouwelijke en persoonlijke relaties. De IT-professionals van Ordina werken samen met hun klanten aan innovatieve en duurzame oplossingen.

Lummen – Geel – Mechelen

Op woensdag 20 juni opent Ordina zijn derde vestiging in Vlaanderen. Het bedrijf heeft al kantoren in Mechelen en Gent en vestigt zich nu ook in Lummen. Het nieuwe kantoor, het Klaverblad wordt voor Ordina de uitvalsbasis voor de regio Limburg en omstreken. Zowel in Mechelen als in Lummen liggen de IT-opleidingen van Thomas More op een boogscheut van Ordina. De IT factory op Campus Geel met Toegepaste Informatica en Elektronica-ICT en de opleidingen Elektronica-ICT (Campus De Nayer) en IMS Cyber Security Expert en IMS Datamanagement in Mechelen staan te popelen om met Ordina samen te werken. Studenten van de verschillende IT-opleidingen kunnen bij Ordina terecht voor projecten en stageplaatsen. Ordina-professionals verzorgen workshops en participeren in projectweken van de opleidingen, ze werken mee aan de curriculumontwikkeling, ze delen hun expertise in de nieuwste IT-technologieën, … Het bedrijf en de IT-opleidingen leren mekaar perfect kennen en plukken samen de vruchten van de intense samenwerking.