Toekomstgerichte integratie met SAP: uw processen en data in harmonie

Van uw banksysteem, expenses-app of een MES-oplossing tot een webshop: als al uw applicaties naadloos zijn geïntegreerd in uw SAP-platform werkt u efficiënter en slimmer. De vertrouwde SAP PI-middleware die jarenlang voor die integratie zorgde, verdwijnt eind 2020 echter van de radar. Hoe zorgt u ervoor dat al uw applicaties blijven samenwerken? Ordina stippelt de integratiestrategie uit die het best bij uw organisatie past – vandaag én morgen.

Lijst ze even op en u zal versteld staan van het aantal applicaties die uw onderneming gebruikt. Als u erin slaagt om alle software met uw SAP-platform te integreren, dan harmoniseert u zowel uw processen als uw data. En dat bespaart u tijd, geld en leidt tot waardevolle inzichten én dus beter onderbouwde beslissingen.

Door SAP- en niet-SAP-systemen te integreren, harmoniseert u zowel uw processen als uw data. Zo bespaart u tijd en geld en neemt u beter onderbouwde beslissingen.

SAP PO of SAP CPI: wat is het verschil?

Vertrouwt u op SAP PI voor de integratie van al uw applicaties? Vanaf 2020 ondersteunt SAP de oudere versies van SAP PI (voor 7.4) oplossing niet langer. Dat betekent dat een update van uw banksysteem, bijvoorbeeld, niet meer met SAP zal samenwerken. Het alternatief? SAP biedt twee opties aan én een hybride benadering. Welke aanpak u kiest, hangt af van uw organisatie, uw IT-strategie en uw toekomstplannen.

SAP schuift twee integratie-oplossingen naar voor:

 1. SAP Process Orchestration (PO)
  on-premiseoplossing,
  user interface, functionaliteiten en structuur in de lijn van SAP PI
  licenties
  ideaal als u, ook in de toekomst, met enkel on-premisetoepassingen werkt
 2. SAP Cloud Platform Integration (CPI)
  integratie in de cloud
  intuïtief en nieuwe look and feel
   maandelijkse betalingen
   ideaal als u uw toepassingen in de de cloud draaien of als u binnenkort naar de cloud wil migreren

Misschien is een hybride oplossing de beste optie: de nieuwste versie van SAP PO omvat standaard een aantal functionaliteiten van SAP CPI maar u kan ook SAP PO gebruiken voor on-premisetoepassingen en SAP CPI voor innovatievere toepassingen in de cloud.


Ruimte voor innovatie met SAP CPI

Het grootste verschil tussen SAP PO en SAP CPI is  de toekomstgerichtheid.
SAP CPI maakt snelle integraties mogelijk, met de allernieuwste technologie (IoT, machine learning,  enz.) en opent zo de deuren naar innovatie en digitale transformatie.
Een paar voorbeelden? Check onze referenties Bombardier, IVAGO en Proximus Logistics.


SAP PO, CPI of hybride: Ordina helpt u kiezen én overstappen

Of u uw bestaande PI-oplossing migreert naar SAP PO of meteen voor cloudintegratie kiest, hangt af van uw business, IT-strategie en toekomstplannen.

Onze SAP-consultants kennen de integratieoplossingen van SAP en hebben vele jaren ervaring met SAP-implementaties. Op basis van een analyse van uw noden en mogelijkheden, bepalen we het integratiesysteem en de aanpak die het best bij uw organisatie past. Aansluitend zorgen we voor de migratie van de bestaande interfaces of implementeren we het nieuwe systeem.

Waarom Ordina?

 • U kan rekenen op onze expertise (check onze referenties)
  Ons SAP-team bestaat uit meer dan 100 ervaren consultants. Ze kennen de SAP-integratietechnologie (SAP PI, SAP PO en SAP CPI) en kijken terug heel wat succesvolle implementaties van de systemen.
 • We kijken verder dan SAP
  Door onze krachten te bundelen met collega’s van andere businessunits reiken wij oplossingen aan die verder gaan dan de SAP-integratieoplossingen. Wil u na uw overstap naar SAP CPI de sprong maken naar SAP S/4HANA? Wil u zeker zijn dat uw systemen gevalideerd zijn voor uw farmabedrijf? Ordina heeft alle expertise in huis.
 • We luisteren naar u
  Onze experts werken nauw samen met uw team: we luisteren naar uw uitdagingen en mogelijkheden en werken een roadmap uit die aansluit bij uw noden. Bovendien delen we onze kennis, communiceren we transparant en houden we ons aan de afspraken.

 

Op zoek naar de beste manier om uw volledige IT-landschap te integreren, zodat u efficiënter werkt?
Contacteer Dominique.

Tot binnenkort?

foto Danny Nooyens
Danny Nooyens
BU Director SAP