frontend software engineer

Java en Open Source Development

We zijn best wel fier op onze down-to-earth cultuur en no-bullshit-way-of-working

Cloud-native development, dat is JWorks We ❤️ open source

Ordina’s Java unit, JWorks, transformeert bedrijven op actieve wijze in cloud-native marktverstoorders. We gebruiken technische en culturele trends zoals DevOps, immutable infrastructure, extreme programming en microservices om snel te ontwikkelen, met een time-to-market sneller dan ooit. Als officiële bijdragers van Netflix ademen we open source. Wanneer we softwareoplossingen ontwikkelen voor onze klanten, gebruiken we opensource tools zoals Spring Boot, Spinnaker, Kubernetes en Cloud Foundry.

Eén codebase

Met de huidige frontend technologieën kunnen we snelle, betrouwbare en onderhoudsvriendelijke applicaties ontwikkelen die compatibel zijn met een ruime waaier aan apparaten. En wat nog belangrijker is: ze kunnen met één codebase ontwikkeld worden voor verschillende platformen. Dit geldt voor zowel webapplicaties als hybride mobiele applicaties. Eén enkele codebase betekent minder terugkerende fouten en is gemakkelijker te onderhouden en te testen. Bij JWorks omarmen we technologieën zoals Angular en Ionic, en passen we ze toe in een aantal prestigieuze projecten.

Internet of Things

We houden van experimenteren, maar niet alleen voor het plezier. We maken prototypes met Arduino’s en Raspberry PI’s en konden al voor toonaangevende bedrijven avant-gardistische projecten uitwerken, zoals de ontwikkeling van het LoRa-platform bij Proximus. IoT is klaar om gelanceerd te worden in België en Ordina zit mee aan het stuur.

JWorks en de wereld

We streven ernaar marktleiders te blijven in de steeds veranderende technologiemarkt. Bij JWorks is het een persoonlijke doelstelling van elke medewerker om aan de top te blijven. Workshops, codeersessies en webinars, intern of extern georganiseerd, maken dit mogelijk. Maar wat is er leuker dan internationale conferenties bijwonen zoals Spring I/O in Barcelona of MongoDB World in New York? En als we daar dan toch zijn, boeken we vaak een paar dagen extra om te genieten van de omgeving en de collega’s wat beter te leren kennen!

No-nonsense

We groeien snel en vaak leidt dat tot beperkingen en regels die de creativiteit en de vrijheid afblokken. Maar niet bij JWorks. Wij dragen onze down-to-earth cultuur en no-nonsense werkwijze hoog in het vaandel. Voorkeur voor een Macbook met IntelliJ eerder dan een Windows met Eclipse? Stap dan snel in!

Bekijk hieronder de filmpjes van collega’s Nils Devos en Kevin Govaerts.

 

Tot binnenkort?

foto Pieter Van den Wyngaert
Pieter Van den Wyngaert
Business Director
foto Barbara Cleeren
Barbara Cleeren
Operations Lead JWorks