ordina-quality-and-compliance

Quality & Compliance

Een job bij Q?

Het Q-team

Het Quality & Compliance-team (Q) van Ordina telt 70 consultants: experts in domeinen zoals project engineering, computer system validatie, process validatie en equipment validatie. Q’ers hebben altijd een wetenschappelijke achtergrond; vaak industrieel ingenieurs, bio-ingenieurs, biotechnologen, biomedische wetenschappers, apothekers, … maar ook geschiedkundigen, vertalers/tolken, communicatiewetenschappers, enz. vinden regelmatig hun weg naar ons team.

We hebben een doorgedreven kennis van regel- en wetgeving zoals cGxP, CFR21 Part 11, ISO, etc.  Daarnaast is er de mogelijkheid om het Ordina Secure by Design programma te doorlopen, met focus op CISSP(ISC)2, CISA en CISM. Tijdens complianceopdrachten kunnen onze experten de risico’s qua data-integriteit voor systemen inschatten, voor systemen die data opslaan, verwerken of uitlezen. Ordina Q-consultants zijn dus multidisciplinair en worden hierbij intensief gecoached en getrained. Naast opleidingen en kennisdeling staan er jaarlijks meerdere teambuilding activiteiten én een Q-weekend op het programma. Professionele én privé-ervaringen worden bekendgemaakt via een eigen nieuwsmagazine.

Quality & compliance, waarom?

Geneesmiddelen moeten zuiver, veilig en doeltreffend zijn. Daarom zijn onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie in de farmaceutische en biotechindustrie altijd verbonden met de naleving van globale en lokale regelgeving. Het Q-team van Ordina ondersteunt toonaangevende farmabedrijven en hun toeleveranciers bij de opzet en uitvoering van hun kwaliteitsborging met consultancy- en auditdiensten. De expertise van ons team is heel breed: optimaliseren van productieprocessen, automatisatie van systemen, implementeren van software, valideren van labosystemen en methodes … en alles daartussen.

Tot binnenkort?

foto Sven Mus
Sven Mus
Business unit manager
foto Emilie Van Grieken
Emilie Van Grieken
Human Resources