supply-chain-optimization

Supply Chain Optimization

Een job bij SCO?

Het SCO-team

Het Ordina Supply Chain Optimization (SCO)-team staat voor diepgaande expertise, innovatieve oplossingen, state-of-the-art technologieën, een succesvolle projectaanpak. Dit als antwoord op de complexe uitdagingen van onze klanten. Een team van 55 consultants met jarenlange ervaring op het vlak van Planningsoplossingen, Manufacturing Operations Management (MOM) en Optimalisatie.

Onze consultants hebben een gevarieerd takenpakket. We adviseren klanten, helpen hen bij de juiste keuze van software oplossingen en de implementatie ervan, begeleiden hen naar de succesvolle ingebruikname, en zorgen er voor dat onze oplossingen langdurig probleemloos functioneren en verder evolueren. We helpen klanten met het inzichtelijk maken van complexe processen en de optimalisatie er van. We doen dit voor bedrijven uit diverse sectoren, zoals

Aleris, bPost, G4S, Ewals Cargo Care, USG StartPeople, Hager, Aperam, ECS, Givaudan, Eurostar, France Télévisions, Familiehulp, Hilton Food Group, PSA Antwerp, Jan De Rijk Logistics, Solidariteit voor het Gezin, Colruyt Group – Symeta, OCP, ISS, Brussels Airport, Belgische Douane, CRH, Punch Powertrain, Janssen Pharmaceutica en ArcelorMittal. Voor al deze bedrijven komt het erop aan de juiste sturingsbeslissingen te nemen in een complexe en snel veranderende omgeving.

Planning Solutions

Onze ambitie is om dé referentie te zijn in de Benelux voor alle facetten van het planningsspeelveld. Dit zowel met betrekking tot demand planning en forecasting, Sales & Operations Planning (S&OP), netwerk of supply chain planning, Master Production Planning, Detailed Scheduling, logistieke en transportplanning, en personeel en field-service planning. Mensen en middelen zo efficiënt mogelijk inplannen zonder in te boeten aan kwaliteit en klantenservice? Dat is de delicate evenwichtsoefening waarmee we aan de slag gaan. We optimaliseren en vereenvoudigen uitdagende planningspuzzels met oplossingen die dagdagelijks de business processen van onze klanten ondersteunen. Voor de implementatie van planningssoftware werken we samen met technologiepartners zoals Quintiq, IBM en Rob-Ex. We zijn platinum partner van Quintiq, de marktleider in Supply Chain Planning & Optimization software.

Manufacturing Operations Management (MOM)

MOM is een globale aanpak die alle aspecten van het productieproces overziet, met een specifieke focus op efficiëntieverhoging, naast kwaliteit, tracebility, proces monitoring, operator workflow en energie management.  We geven advies ivm Industrie 4.0, Factory of the future, of Industrial Internet of Things (IIot). Daarnaast implementeren en beheren we MOM-oplossingen.

iMESure

We werken samen met partners zoals GE Automation en Phoenix Contact, en ontwikkelden zelf iMESure: een innovatief platform voor manufacturing operations & intelligence. iMESure is een modulaire oplossing gebaseerd op best practices en inzetbaar bij een brede groep van productiebedrijven. Zonder zware investeringen kunnen onze klanten prestatieverbeteringen en kostenbesparingen realiseren.

Optimalisatie

Het maken van de juiste keuzes bij complexe vraagstukken overtijgt snel het bevattingsvermogen van de mens. Meer en meer zien we bedrijven beroep doen op optimalisatiemodellen om hun beslissingen te ondersteunen. Hierdoor krijgen zij toegang tot een gamma wiskundige en algoritmische technieken die hen helpen om tot een meer optimaal resultaat voor hun complexe uitdagingen te komen. Onze Optimisation as a Service propositie zet professionals in die de complexe businessvraagstukken van onze klanten kunnen vertalen naar een optimalisatie oefening. Experten met een achtergrond in gebieden zoals wiskundige optimalisatie, operationeel onderzoek, informatica en kunstmatige intelligentie. Zij hebben theoretische kennis van optimalisatie en ervaring met de toepassingsmogelijkheden en beperkingen.

Tot binnenkort?

foto Wouter Tielemans
Wouter Tielemans
Business Unit Director
foto Anne-Mie Truyen
Anne-Mie Truyen
Operations Lead SCO