Het MY3D-geoplatform

Verbeter en verbreed uw diensten voor gebouwen

Een energieleverancier die de helling van een dak wil kennen om zonnepanelen te plaatsen. Een vastgoedmakelaar of bank op zoek naar de exacte bewoonbare oppervlakte van een pand. Of een retailer die wil adverteren bij een specifieke doelgroep. Dankzij het digitale MY3D-geoplatform krijgen ze vlot – en betaalbaar – toegang tot accurate, gedetailleerde gegevens van gebouwen in heel België. De eerste toepassingen zijn veelbelovend.

 MY3D ontsproot aan het brein van onze GEO-ICT-experts. Op basis van LiDAR-data en gegevens uit 40 verschillende bronnen bouwden 3D-modellen van alle gebouwen in België. Ze berekenden nauwgezet oppervlaktes en volumes en vulden de modellen aan met een nooit geziene hoeveelheid kenmerken per gebouw.

 Wat is MY3D?

Het resultaat is MY3D: een intuïtief cloudplatform dat een 3D-model van België bevat, inclusief ruim 60 kenmerken per pand:

 • Geometrische informatie: bewoonbare oppervlakte, oriëntatie van de woning, helling van het dak en afmetingen zoals oppervlakte van het dak, hoogte van de muren, volumes enz.
 • Perceelinformatie: identificatienummer van het perceel, geometrie en dekking enz.
 • Adresgegevens: correct adres, aantal adressen per (flat-)gebouw enz.
 • Wettelijke informatie: wettelijke beperkingen van het gebouw, ligt het al dan niet in overstromingsgebied enz.
 • Points of Interest (POI’s): afstanden tot POI’s zoals openbaar vervoer, scholen, ziekenhuizen enz.
 • Statische/demografische informatie: landelijk of stedelijk gebied, gemiddelde inkomen van de bewoners enz.

 MY3D combineert 3D-modellen van alle Belgische gebouwen met informatie uit 40 verschillende databronnen. Zo krijgen gebruikers met één klik toegang tot 60 kenmerken van elk pand.

 Uw voordelen?

 • Win tijd: panden moet u niet langer ter plaatse opmeten, u hoeft geen massa’s verschillende databases te doorploegen om de informatie te verzamelen die u nodig hebt, u stelt u met één muisklik een correct adressenbestand op, …
 • Bespaar kosten: een 3D-model van heel België voor de prijs van een customised 3D-model van uw stad of regio.
 • Verbeter uw dienstverlening: stuur klanten sneller offertes, antwoord vlotter op hun vragen en personaliseer uw dienstverlening.
 • Boost marketing en sales: gebruik de inzichten om klanten en prospects beter te targetten, nieuwe vestigingen beter in te plannen enz.
 • Boor nieuwe business aan: als energieleverancier isolatie aanbieden? Als bank je klant advies geven bij een energielening? Als makelaar alle info verschaffen over de beschikbare panden? Als overheid burgers overtuigen van klimaatadoptie?

MY3D opent de deuren voor nieuwe toepassingen – om uw business een boost te geven.

Hoe werkt het?

MY3D is een modulaire oplossing die beschikbaar is ‘as a service’. U kan kiezen om het volledige platform te gebruiken, maar evengoed om slechts één bouwsteen te integreren in uw eigen website of applicaties. Bovendien kiest u ook de betaalformule die het beste aansluit bij uw noden.

Meer weten? Neem contact op met Jasper Botterman