thierry-marck

Verlies de eindgebruiker nooit uit het oog

Thierry Marck

Thierry Marck, 31-jarige veldhockeyspeler, is nieuw bij Ordina. Sinds januari werkt hij er als UX researcher en user interface designer. Wat dat precies inhoudt, vertelt hij u zelf.

Wat doe je precies bij Ordina?

Thierry: “Ik waak over de ervaring die de eindgebruiker heeft met digitale tools. Ik teken zijn of haar verwachtingen uit, maak een ontwerp, en leg dat alles helder voor aan de developer. Zo vorm ik een tussenschakel tussen de twee. Vroeger bepaalden functioneel analysten en managers de richting van een project, zonder de gebruiker daarbij te betrekken. Nochtans staat of valt het succes van een tool met zijn of haar tevredenheid. Net dat maakt mijn job zo belangrijk.”

Hoe kwam je bij Ordina terecht?

“De positieve verhalen van een vriendin over het Kickstartertraject, overtuigden me om langs te gaan bij Ordina. Oorspronkelijk toonde ik interesse in het testing team, maar mijn huidige business unit manager zag creatief potentieel in mij, en stuurde me richting de Clockwork unit. Ik werd prompt uitgenodigd voor feestjes en evenementen, al maanden voor er zelfs sprake was van een contract. Zo kon ik de sfeer opsnuiven en mijn toekomstige collega’s leren kennen. Ik voelde me meteen welkom en kreeg zin om te starten.”

Wat maakt werken bij Ordina zo leuk?

“Alle collega’s werken heel hecht samen, zowel binnen het team als over de units heen. Iedereen helpt elkaar, en er is weinig hiërarchie: mijn leidinggevende zit gewoon aan mijn eiland, en staat steeds klaar om te helpen. We gingen ook samen naar BUMP, een conferentie waar internationaal gerenomeerde designers hun creatieve visie delen. Er is ook ruimte voor ontspanning: ik nam deel aan de Hercules Trophy, en fietste samen met 200 collega’s mee in de Amstel Gold Race. Onlangs trokken we met alle medewerkers én hun gezinnen naar Pairi Daiza, een waar Ordina-feest!”