Bauke De Maeyer

Via softwarevalidatie de patiëntveiligheid verhogen, daar haal ik voldoening uit

Bauke De Maeyer

Bauke De Maeyer (33) werkt sinds 4 jaar als validatieconsultant bij Ordina. Ze zorgt er onder andere voor dat farmaceutische software grondig getest wordt en perfect volgens de richtlijnen werkt. Waarom dat zo belangrijk is, vertelt ze in deze Q&A.

Wat is de meerwaarde van je job?

Bauke: “Farmaceutische processen zijn streng gereguleerd. Op Europees niveau wordt momenteel een project uitgerold dat de productie en verspreiding van namaakmedicatie een halt toeroept. Elke verpakking krijgt een unieke code, waardoor ze getraceerd kan worden van de productiesite tot bij de apotheek. Om dat project te doen slagen, moet de software die de codes genereert, uiteraard feilloos werken. Samen met mijn team verzorg ik de validatie en kwaliteitscontrole van die software, en volg ik de documentatie errond nauwgezet op.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Ordina?

“Ik haal er voldoening uit wanneer de door ons gevalideerde software effectief in productieprocessen ingezet wordt. Samen met mijn collega’s garandeer ik op die manier mee dat patiënten veilige medicatie in handen krijgen. Behalve dat de job me inhoudelijk ligt, is ook de flexibiliteit bij Ordina een pluspunt: ik kan tot op zekere hoogte mijn uren zelf indelen, en combineer zo mijn werk met mijn gezinsleven.”

Leer je veel bij op je werk?

“Regelmatig word ik op de hoogte gebracht van trainingen, over algemene, maar ook meer technische topics die extra relevant zijn voor mijn functie. We worden vanuit alle hoeken gestimuleerd om onze kennis verder uit te diepen, en daar ga ik met plezier op in. Nieuwe medewerkers in onze unit krijgen ook een grondige interne opleiding.”