greg-vandamme

Vrijheid en verantwoordelijkheid: ook voor starters

Greg Van Damme

Greg Van Damme, 24 jaar en tuinierende triatleet, vierde in september zijn eerste verjaardag bij Ordina. Als junior businessconsultant Supply Chain Optimization (SCO) maakt hij de vertaalslag tussen de noden van de klant en de softwaremogelijkheden van de IT-developpers. Zijn carrière is nog pril, maar Greg barst van ambitie om te groeien.

Efficïentie en effectiviteit via Supply Chain Optimization

Tijdens zijn studies handelsingenieur aan de VUB twijfelde Greg tussen twee carrièrepaden: SCO of de bankensector. In het mastervak ‘operationeel onderzoek’ maakte hij kennis met Ordina en dat bleek de beslissende factor om voor SCO te kiezen.

Greg: “Bij SCO maak je applicaties om het leven van anderen te vereenvoudigen. Je zoekt voortdurend naar manieren om processen sneller, goedkoper en efficienter te laten verlopen. Het is een job waar verschillende talenten bij komen kijken: technische vaardigheden, probleemoplossend denken en communicatieskills.”

Vrijheid en controle via scrum

Ordina SCO werkt volgens de scrum-methode, een agile manier van werken waarbij elke opdracht in fases van één tot twee weken wordt verdeeld. Iedere fase start met het bepalen van de taakverdeling en de doelen, en eindigt met een evaluatie samen met de klant. Dat laatste is volgens Greg hét moment om je persoonlijke ambities na te jagen: “Zelf wou ik na een academische opleiding mijn praktische skills aanscherpen. Toen ik dit aan mijn projectmanager vertelde, gaf zij me de kans om meer technische taken op te nemen in de opdrachten.”

De voordelen van scrum? “Je krijgt hier veel vrijheid, ook als starter. Omgekeerd kan je de projectmanager wel altijd bereiken met problemen of vragen. Het team kan op heel korte termijn schakelen en heeft op elk moment grip op het project.”

Dromen van groei

In zijn persoonlijk leven droomt Greg ervan om zijn groentebak in te ruilen voor een grote tuin. Carrièregewijs wil hij van veel nieuwe projecten proeven en ze op termijn ook zelf coördineren als projectmanager: “Ik ben nog niet lang bezig, maar dat weerhoudt me niet om te dromen. Op dit moment wil ik vooral nog beter worden in mijn job als businessconsultant in de uitdagende opdrachten voor klanten in binnen- en buitenland.

Wil je ook werken bij Ordina? Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog.