‘Wat mij erg aanspreekt is dat wij niet enkel de applicatie bouwen maar ook echt met de klant mee gaan denken’

Low-code maakt een opmars in België. Steeds meer organisaties ervaren de voordelen van low-code ten opzichte van standard software ontwikkeling. Eén van de beste low-code platformen is Mendix. Een platform waarmee je snel applicaties kunt ontwikkelen die impact maken op bedrijven en mensen.

Regelmatig mogen wij nieuwe collega’s verwelkomen bij Ordina die zich gaan bezig houden met Mendix voor onze klanten. Graag stellen we je voor aan Nick van Royen (34, woonachtig te Belsele) die net gestart is bij Ordina als Mendix developer.

Hoe ervaart hij het werk? Welke uitdagingen ziet hij in z’n werk en voor zichzelf? En, niet geheel onbelangrijk: hoe is het om te werken bij Ordina? We vroegen het Nick.

Nick, kun je kort wat over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Nick, 34 jaar en woonachtig te Belsele (België). Ik doe af en toe zaalvoetbal onder vrienden (niet competitief). Ik ben ook een webshop aan het bouwen waar ik dan om te starten T-shirts en Hoodies die ik ook zelf ga bedrukken ga verkopen.

Eigenlijk al sinds kleins af aan in IT geïnteresseerd en blij dat ik eindelijk de stap heb gezet om er op professioneel vlak volledig voor te gaan.

Leuk kennis te maken Nick, en welkom bij Ordina! Wat maakt het dat je voor Ordina hebt gekozen als werkgever?

Ik was bijna aan het einde van mijn .NET opleiding en ik had meerdere gesprekken lopen met potentiële werkgevers en dan kwam ik Ordina tegen, de gesprekken waren losser en zoveel aangenamer, er was direct een klik. Ik wist direct “Dit is het!”.

‘Er was direct een klik. Ik wist gelijk: “Dit is het!”’

Je bent gestart Mendix Developer, maar wat doet een Mendix developer bij Ordina eigenlijk?

Een Mendix developer bouwt samen in team afhankelijk wat de klant wilt, een web- of native app. Wat mij ook heel erg aanspreekt is dat wij niet enkel de applicatie bouwen, maar ook echt met de klant gaan mee denken.

Dat klinkt erg interessant! Straks meer vragen over werk-inhoudelijke onderdelen. Maar eerst: hoe was de onboarding bij Ordina voor jou? Kun je deze kort beschrijven?

Heel fijn, de eerste dag waren wij met ongeveer 75 starters (van verscheidene units) in Mechelen. Ik vond het wel een beetje overweldigend en onpersoonlijk maar dat was de volgende dag helemaal anders toen ik in Nieuwegein was en samen kwamen met de Nederlandse Mendix starters. Was een heel toffe dag waar ik alle info gekregen heb die ik op dat moment nodig had.

Leuk! Je bent nu ongeveer 6 weken bezig. Wat is zoals je had verwacht? Wat is anders dan verwacht?

Ik had wel een vermoeden dat ik leuke collega’s zou hebben, wat ik niet had verwacht is hoe iedereen min of meer op dezelfde lijn zit en zo open is tegen elkaar. En dat is prachtig. Ik heb eigenlijk nog geen dingen die anders zijn dan ik had verwacht.

De losse sfeer maar tegelijkertijd ook professionaliteit, dat spreekt me erg aan. Bijvoorbeeld op onze super fijne Ordina Digital Service (ODS)- dag. We hebben gelachen, gedronken, met een strandbal liggen spelen, achter schapen gelopen maar ook nagedacht over de toekomst van ODS en hoe we alles nog beter kunnen doen.

Deze manier van met elkaar omgaan past goed bij mij en voldoet aan m’n verwachtingen. En dat is fijn.

Ben je inmiddels al bezig met een project voor een klant? Hoe ziet dat eruit?

Ik zit momenteel nog niet op een project dus ik ben vooral nog veel aan het bijleren, en dingen uitproberen. Wij hebben ook een oefenopdracht gekregen waar ik al heel veel uit geleerd heb maar ik kijk er wel naar uit om met een echt project te starten, daar leer je natuurlijk het meeste uit.

Kun je wat vertellen over hoe je verwacht dat je je de komende tijd gaat ontwikkelen – wat ga je leren, hoe, en van wie?

Nu nog zoveel mogelijk zelf bijleren en in december gaan wij een bootcamp doen waar we dan wat dieper op alles ingaan, wat echt de inhoud gaat zijn weet ik nog niet goed maar ik kijk er sowieso al heel erg naar uit!

De uitdaging in mijn werk als Mendix Developer zit hem voor mij in het feit dat je nooit kan zeggen “OK, nu kan ik alles”. Er zijn altijd nieuwe dingen te leren.  Daarnaast zal elke klant/opdracht anders zijn. Er is geen “one size fits all” oplossing. Het zal nooit saai worden, en dat vind ik super belangrijk!

‘De uitdaging in mijn werk als Mendix Developer zit hem voor mij in het feit dat je nooit kan zeggen: “OK, nu kan ik alles”’

Wat zou voor jou echt een droomopdracht/project zijn om aan mee te werken? 

Ik zou het fantastisch vinden om aan een project te werken dat echt een positieve invloed heeft op de mensen/wereld. Er zijn zoveel mogelijkheden om met IT het leven van de mensen beter te maken en ik hoop dat ik daaraan kan meehelpen.

Ik zag, tijdens mijn oriëntatie op de markt, dat Ordina bij diverse organisaties precies aan dat soort projecten werkt.

En de toekomst, hoe ziet die eruit (denk je?)

Ik heb geen glazen bol maar ik hoop dat ik bij een leuk project kan starten en veel van mijn collega’s ga bijleren.

Om af te sluiten, de laatste vraag: wanneer je op een verjaardag of feestje bent en je vertelt dat je bij Ordina werkt, wat zeg je dan?

Dat ik bijna zeker ben dat ik geen leuker bedrijf meer ga tegenkomen om voor te werken in de toekomst.

Ordina werkt in België met diverse organisaties zoals FOD Mob, NMBS en D’Ieteren samen aan oplossingen die dagelijks duizenden mensen worden gebruikt. Als medewerker van Ordina kun je écht impact maken. Samen met duizenden professionals werken we op een professionele en losse sfeer aan de oplossingen.

Volgende keer interviewen we Zefanja, een collega van Nick. Wil je meer weten over het werken bij Ordina als Mendix developer? We zijn op zoek naar nieuwe collega’s.