axel-bergmans

Werken aan de technologieën van de toekomst

Axel Bergmans

Ruim een jaar geleden zat Axel Bergmans (23) nog op de schoolbanken van Thomas More Geel, vandaag is hij Java-developer bij Ordina. “Ik heb een grote passie voor computers en technologie, en meer specifiek voor het Internet of Things”, vertelt hij. “En dat was ook de juryleden van mijn bachelorproefvoorstelling niet ontgaan. Toevallig zat daar iemand van Ordina bij, die daarna contact met me opnam: of ik niet eens op gesprek wilde komen? Door de inspirerende ontmoeting was ik snel overtuigd.”

Van Kickstarter tot IoT-specialist

Axel begon zijn carrière met het Ordina Kickstarter-traject, een opleidingsprogramma dat pas afgestudeerden klaarstoomt voor het echte werk. “Als eerste project mocht ik meebouwen aan een connected car solution”, aldus een trotse Axel. “Ons team ontwikkelde een platform dat dit product ondersteunt. Meteen een boeiende opdracht met impact: via de data die de klant hiermee verzamelt, kan hij zijn klantenservice continu verbeteren.”

Voor Proximus werkte Axel ook nog op een ander project: MySense, een multifunctionele sensor die onder andere beweging en temperatuur detecteert. “De sensor bevat een drukknop en LORA-antenne”, licht Axel toe. “LORA is een geavanceerd, nieuw soort netwerk, ideaal voor IoT-toepassingen. Zo ben ik dus met de allernieuwste technologieën bezig.”

Over zijn eerste projecten bij Ordina concludeert Axel: “Ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd. Vooral mijn collega’s zijn een bron van inspiratie. Ik vind het dan ook super dat we na de werkuren nog samenkomen om aan projecten te werken, kennis te delen en de laatste nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Je merkt dat alle ideeën welkom zijn. En je krijgt ook ruimte en ondersteuning om ze uit te werken. Een super werkomgeving!”