sebastiaan-tempels

Werken bij Ordina is een avontuur

Sebastiaan Tempels

Maak kennis met Sebastiaan Tempels: basketbalscheidsrechter in het weekend, senior technology engineer en architect bij Ordina tijdens de week. De 31-jarige techneut legt zich vooral toe op de architecturale achtergrond van technische oplossingen. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt hij u zelf.

Wat houdt je functie precies in?

Sebastiaan: “Ieder bedrijf heeft haar eigen uitdagingen: de productie efficiënter organiseren, controleprocessen stroomlijnen, of personeel beter managen. Ik ga samen met mijn collega’s op zoek naar de best geschikte oplossing voor de klant, en leg in een design vast welke componenten op welke manier geconfigureerd moeten worden. We linken daarin de verschillende architecturale componenten op een slimme manier aan elkaar, om onze klant optimaal te bedienen.”

Leer je veel bij op je werk?

“Bij Ordina kan ik op mijn eigen tempo mijn kennis en skills ontwikkelen. Er worden brede opleidingen aangeboden waarop alle consultants kunnen intekenen om hun softskills en technische basis te verbreden. Ik kan ook zelf een meer technische cursus bij mijn leidinggevende aanbrengen, en meestal kan ik die dan ook volgen. Via de Competence Centers delen we ook onder collega’s onze kennis. De topics van die werkgroepen mogen we zelf bepalen. Zo stippel ik zelf voor een stuk mijn carrièrepad uit.”

Wat maakt werken bij Ordina uniek?

“Er ligt een sterke nadruk op het menselijk aspect. De sfeer op de werkvloer is gemoedelijk, en er wordt van alles georganiseerd om de teamgeest te bevorderen. Als consultant ben ik heel vaak op pad of ter plaatse bij klanten aan het werk. Mijn collega’s zie ik dus niet dagelijks, maar door de vele sociale events heb ik toch een goede band met hen. Binnenkort gaan we trouwens met alle Ordinezen samen naar Pairi Diaza. Zo leer ik ook buiten mijn eigen unit mensen kennen.”