Kimberly Herremans

Werken bij Ordina: persoonlijke groei troef

Kimberly Hermans

Maak kennis met de 27-jarige Kimberly Hermans, data scientist en practice manager bij Ordina. Als leergierige handelsingenieur kwam ze bij het consultancybedrijf in de unit ‘business intelligence and analytics’ terecht. ‘Ik krijg hier alle kansen om mezelf te ontwikkelen’, getuigt ze.

Aan welke projecten werk je zoal bij Ordina?

Kimberly: “Wel, voor onze klant innogy SE, moederbedrijf van Europese energieleveranciers zoals Essent België, heb ik bijvoorbeeld een voorspellingsmodel ontwikkeld. Op basis van geanonimiseerde data creëerde ik een wiskundige formule die voorspelt welke mensen naar het servicecenter zullen bellen. Met die informatie kan innogy SE proactiever te werk gaan: ze kunnen specifieke profielen zélf contacteren en anticiperen op bepaalde informatienoden.”

Wat vind je het leukst aan je job?

“Ik hou echt van de open bedrijfscultuur bij Ordina. Iedereen is aanspreekbaar – van de poetshulp tot de CEO. Collega’s en managers zijn oprecht geïnteresseerd in jou en je carrière. Bij Ordina zit je jaarlijks met je manager samen om te bekijken waar je naartoe wil, wat je interesses zijn, wat je mogelijke groeipaden zijn en hoe je daarnaartoe kan werken. En dat is exact waar ik naar op zoek was na mijn studies: een werkgever waarbij ik mezelf kon blijven ontwikkelen. Voor schoolverlaters is er zelfs het Kickstarter-programma, dat je academische achtergrond vertaalt naar de praktijk. De masterclasses die je nadien ook nog kan volgen, helpen je gegarandeerd verder groeien.”

Hoe werk jij aan je persoonlijke ontwikkeling?

“Naast een jaarlijks gesprek zit ik ook maandelijks met mijn manager samen om te bekijken hoe mijn projecten verlopen. Op die manier krijg ik meer dan genoeg kansen om problemen aan te kaarten, of om juist bepaalde interesses te benadrukken. Is er iets wat mij erg boeit, dan wordt daarrond een objectief bepaald. Dan kan ik opleidingen voorstellen en volgen om me te verdiepen in het onderwerp bijvoorbeeld.”