hybrid-platform-services

Hybrid platform services: de optimale mix van cloud en on-premise

Zowel op het vlak van kosten als van schaalbaarheid zijn de voordelen van cloudtechnologie enorm. Maar blindelings al uw businessapplicaties naar de cloud migreren is zelden een goed idee. In heel wat situaties is een slimme mix van on-premise en cloud een beter idee om uw businessdoelen te ondersteunen.  Ordina’s hybrid platform services zetten u op weg.

Don’t get us wrong: bij Ordina zijn we absoluut grote believers van de cloud. Maar meer nog dan dat geloven we in een oplossing die aansluit op uw unieke context en bedrijfsstrategie. Vaak is dat een gezonde combinatie van on-premise en cloud.

Een roadmap op maat

Om tot een ideale configuratie te komen, hanteren onze experts een vast stappenplan. Daarbij bespreken we uitvoerig de noden en verwachtingen en werken we doelgericht en toekomstgericht samen met uw team om waarde te creëren.

 1. Value discovery
  Eerst proberen we inzicht te krijgen in uw huidige IT-landschap. Welke applicaties zijn er vandaag, en hoe worden ze gebruikt? Welke daarvan zijn kritisch en moeten dag en nacht blijven draaien? Bij dit assessment gaan we uiterst secuur te werk: een goede voorbereiding is namelijk essentieel voor uw succes. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan dit proces meerdere dagen of maanden in beslag nemen.
 2. Value delivery
  Op basis van de resultaten uit de value discovery gaan we na welke applicaties naar de cloud kunnen, en welke beter on-premise blijven. We schatten vooraf de impact van een omschakeling in op uw medewerkers en de organisatie en bereiden alles tot in de puntjes voor. Tijdens de effectieve omschakeling doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de eindgebruiker zo weinig mogelijk hinder ondervindt van wat zich achter de schermen afspeelt.
 3. Value assurance
  Na de omschakeling wil u zo lang mogelijk blijven genieten van een IT-omgeving die volledig is afgestemd op uw businessnoden. Omdat zowel technologie als uw strategie blijven evolueren, kan ook uw IT-landschap niet achter blijven. Met Ordina’s managed services beschikt u daarom steeds over de meest recente software, blijven uw systemen optimaal beveiligd, en kunnen uw mensen zich helemaal focussen op hun kerntaken.

Backup as a service: azuurblauwe gemoedsrust

Daarnaast biedt Ordina ook backup as a service aan. Het principe is eenvoudig: wij zorgen voor een efficiënte en continue archivering van al uw kritische data in de cloud. Zo bent u altijd op het ergste voorbereid. En bovendien geniet u van extreem lage prijzen per gigabyte.

De voordelen

De optimale hybdride configuratie vinden voor uw bedrijf loont sowieso de moeite, en wel hierom:

 • Future-proof
  Wanneer u gebruik maakt van Ordina’s managed services, is uw hybride IT-omgeving per definitie future-proof. We zorgen er namelijk voor dat zowel uw applicaties als uw IT-infrastructuur mee-evolueren met uw business.
 • Op korte termijn schaalbaar
  Applicaties die u in de cloud onderbrengt, zijn op heel korte termijn schaalbaar. Zo vangt u probleemloos pieken in dataverkeer op, zonder dat u moet investeren in extra infrastructuur.
 • Financiële verrassingen vermijden
  On-premise servers kosten handenvol geld in aankoop, energieverbruik, onderhoud en herstellingen. Voor een cloudomgeving betaalt u daarentegen enkel wat u verbruikt. Zo behoudt u het overzicht over het financiële plaatje.

Waarom kiezen voor Ordina?

Bij Ordina pushen we geen specifieke oplossingen, maar bekijken we steeds het bredere plaatje. Onze mensen beschikken over een uitgebreide kennis van zowel cloud- als on-premiseoplossingen. Ook beveiliging en sectorspecifieke uitdagingen verliezen we daarbij niet uit het oog.

Meer te weten komen over onze hybrid platform services en hoe u IT en business beter op elkaar kunt afstemmen? Contacteer onze experts.