BI & Analytics

BI & Analytics, dat is VisionWorks

Ordina’s BI & Analytics unit, VisionWorks, werkt voor bedrijven die inzetten op data-driven besluitvorming. Meer en meer gegevens worden verzameld en digitaal vastgelegd. Het wordt steeds complexer om hier de juiste informatie uit te halen.

Return on data

Datastromen efficiënt samenvoegen en beschikbaar stellen. Dát is onze specialisatie.
Naast expertise in ETL-tools heeft ons team kennis van Business Intelligence (BI) oplossingen als Microsoft BI, SAP BW, Cognos, Qlik, Tableau, etc.  Met business analytics en data science gaan we een stap verder. We vertalen kwantitatieve data naar waardevolle inzichten en voorspellingen. We bezorgen onze klanten een grotere ‘return on data’ door hen mee te nemen op een trip naar een moderne en innovatieve datacultuur.

100 collega’s staan klaar

We groeien stilaan uit tot de meest gefocuste, snelle, flexibele, vriendelijke en leuke BI & Data Science community op de Belgische markt. En hebben meer dan 100 groeiende en gelukkige werknemers in dienst.

Competence Centers

Microsoft Data Platform & BI

VisionWorks’ Microsoft Data platform & BI is een no-nonsense competence center dat streeft naar gespecialiseerde expertise in het brede Microsoft Data and Analytics Platform. We werken met on premises technologieën zoals SQL Server en de bijbehorende services zoals integratieservices, rapporteringsservices, analyseservices en machine learning services.

Cloudtechnologieën werden de laatste jaren mainstream. Daarom blijven we ook bouwen aan onze expertise in het brede aanbod van Microsoft Azure. Denk aan services als Azure SQL Database, Azure SQL Data Warehouse, Azure Data Lake and Analytics, HDInsight, Cosmos DB, Azure Machine Learning en uiteraard Power BI.
Onze eerste interne doelstelling is een moderne en innovatieve datacultuur te creëren. Hiervoor bouwen we aan een leuke gemeenschap die ervoor zorgt dat onze consultants gelukkig zijn en voortdurend vooruitgang boeken, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
Onze tweede interne doelstelling is nauwer aan te sluiten bij andere businessunits en -praktijken zodat we onze competenties kunnen aanwenden om projecten waarbij verschillende unints betrokken zijn te doen slagen.
Onze externe doelstelling is klanten naar hun behoeften te bedienen. Of het nu op basis van pure consultancy, het aanbieden van oplossingen of zelfs het aanbieden van klantenservice gaat.

DataTalks: big data, cloud, data science, data visualisation

De term data science heeft verschillende definities. Bij de meeste van onze klanten, en zelfs binnen ons team, vind je een andere betekenis voor dezelfde term. In het algemeen zien we twee types van aanvragen of projecten in onze practice:

  1. Configuratie van cloud- en big data-architecturen en beheer van datastromen
  2. Predictive modeling en advanced analysis

Beide vereisen verschillende competenties, en beide worden ‘data science’ genoemd.
We doen ook aan data visualisatie. Je linkt dat misschien onmiddelijk aan ‘gewoon’ dashboarding, maar niets is minder waar. In dit competence center tillen we visualisatie naar een hoger niveau, tot het bijna een kunstvorm wordt.
Ons doel is nieuwe oplossingen creëren en projecten uitwerken waar verschillende competenties komen bij kijken. Dat is alleen mogelijk als we de ETL en infrastructurele kant combineren met de geavanceerde analyse en visualisaties.

Tot binnenkort?

foto Anthony Coppens
Anthony Coppens
Resource manager
foto Tom Francis
Tom Francis
Business unit manager
foto Angela Gallo
Angela Gallo
Human Resources